shop-checkmark

Met de NWWI koppeling nog gemakkelijker je taxatierapporten insturen

Door de unieke koppeling met NWWI, gaat het opmaken van je taxatierapport, het insturen en het laten valideren nu nog sneller en gemakkelijker. Dit allemaal in dezelfde taxatietool, omdat we simpelweg voorstander zijn van gemak. Lees hier wat taXapi nog meer biedt.
icoon-07

Overige bijlagen maken we voor je aan

Zonder dat je het in de gaten hebt worden automatisch de bijlagen ‘verbouwingsspecificatie, energiebesparende voorzieningen en de uniforme meetstaat’ gegenereerd en toegevoegd aan het taxatierapport.
icoon-17

Opname op locatie

TaXapi is een web-based applicatie, je werkt dus eigenlijk op een webpagina. Hierdoor is het wel vereist om een internetverbinding te hebben. Even verbinding verliezen met internet is niet erg maar helemaal offline werken is niet mogelijk. Werken via een hotspot kan wel maar houdt er rekening mee dat het instabiel kan zijn. TaXapi werkt op zowel Android als Apple/iOS.
icoon-11

Voorfinanciering via taXapi

Je kunt naast iDeal ook kiezen voor betaling via de notaris. Nadat het rapport gevalideerd is sturen wij de factuur naar de notaris en deze wordt bij het transport aan je voldaan. Wil je geen risico lopen dat de factuur onverhoopt niet betaald wordt, bijvoorbeeld omdat de datum van het transport vervroegd is of de notaris gewijzigd is, dan is er de optie dat wij de factuur voorfinancieren. Wij betalen je direct uit nadat het rapport gevalideerd is en wij ontvangen de betaling van de notaris. En natuurlijk is er altijd nog een 4e optie betaling op factuur.
icoon-13

iDeal betaling

Geen debiteurenrisico, aanmaningen of discussie meer over de waarde van een woning. In de opdrachtvoorwaarden wordt namelijk vastgelegd dat betaling gedaan wordt, wanneer het taxatierapport gevalideerd klaarstaat in de applicatie. De klant ontvangt automatisch een e-mail en een sms met een betaallink waarmee vervolgens snel en gemakkelijk betaald kan worden. Na betaling ontvangt de klant het rapport en de factuur. TaXapi betaalt vervolgens de taxateur binnen 48 uur uit. Wanneer er een tussenpersoon geregistreerd staat ontvangt deze ook automatisch een bericht dat het taxatierapport geleverd is.
icoon-18

Alle data op één plek (in de cloud)

We leggen alle handelingen en data vast (write once – read many) zodat we meteen audit-proof zijn. Dus krijg je een keer een controle; met werken via taXapi zit je goed!
Onze cloudservice is goed beveiligd en voldoet aan de huidige AVG vereisten.
icoon-08

Interieurfoto’s en actuele maatvoering bij referenties

Van recent verkochte woningen kunnen we je, indien beschikbaar, interieurfoto’s laten zien, afkomstig van een betrouwbare databank. Ook zijn we bezig met het inladen van de meest recente verbouwingsgegevens en actuele maatvoeringen van panden door koppelingen met andere databronnen. Zo wordt het selecteren van referenties nog gemakkelijker. Je hebt geen uitwisselingssysteem meer nodig.
NWWI

Snel valideren

Behalve dat je met onze software veel sneller een taxatie kunt uitwerken, gaat het valideren van het rapport bij het validatie instituut (NWWI) ook lekker vlot. De kans op fouten in het rapport is kleiner waardoor deze vaak zonder aanpassingen gevalideerd wordt. En een rapport voor 14.00 uur verzonden naar het validatie instituut wordt nog dezelfde dag nagekeken.
icoon-04

Alle (verplichte) bijlagen zitten er meteen bij

De taxateur hoeft niet langer handmatig een aantal verplichte bijlagen bij derden op te vragen. Onze applicatie vraagt deze automatisch op bij verschillende bronnen en voegt ze toe aan het rapport: kadastrale kaart en uittreksel, akte van levering, bodemloket (vrij opvraagbare informatie*), funderingsviewer en bestemmingsplankaart. Daarmee wordt een hoop tijd bespaard!

*De kosten van betaalde bodeminformatie worden doorberekend.

icoon-14

Standaardwaarden vooraf al ingevuld

Nadat een taxatie is aangemeld worden er veel vragen en standaardinformatie vooraf al ingevuld in het taxatierapport. Alleen bij uitzondering moet de taxateur deze handmatig aanpassen. Er wordt bijvoorbeeld dus rekening gehouden met woningtype en bouwperiode. Waarden of gegevens die in de applicatie dan bekend zijn, hoeven bovendien nooit meer dan één keer te worden ingevuld. Met andere woorden: het kopiëren of opnieuw invoeren van gegevens is verleden tijd. Geen dubbel werk meer!
icoon-05

Gratis leads van tussenpersonen

Een groot aantal tussenpersonen meldt dagelijks taxatie opdrachten bij ons aan. Dus als je als taxateur bij ons bent geregistreerd dan is de kans groot dat je een taxatie opdracht krijgt zonder dat je ons hiervoor hoeft te betalen. Wel werk je uiteraard de taxatie via taXapi uit. Middels directe koppelingen met de voornaamste softwarepakketten van tussenpersonen kunnen die met één druk op de knop een taxatie aanmelden en de taxateur selecteren.
icoon-16

50 Referentie woningen

De taxateur ontvangt bij de Classic referentievergelijker 30 referenties die met een slim algoritme zijn samengesteld. Zelf zoeken is niet meer nodig. Een referentie kun je eenvoudig toevoegen waarbij alle kenmerken van het object al ingevuld zijn. Natuurlijk kan er ook zelf handmatig een referentie toegevoegd worden. Ook kun je een koppeling maken met VIP of brainbay.
icoon-19

Klantwaardering

Je kunt een betere service bieden aan de klant omdat het rapport veel sneller klaar is en wij continu status updates naar de klant sturen. Daarnaast houden wij klanten betrokken in het proces. Bijvoorbeeld ontvangen zij zodra er een opname datum is gepland, automatisch een bevestiging van de datum en het tijdstip per e-mail. Ook kunnen zij zelf bestanden uploaden en een verbouwingsspecificatie invullen.
icoon-20

Track & Trace voor consument/tussenpersoon

Geen telefoontjes en mailtjes meer beantwoorden van consumenten of tussenpersonen die vragen om een update, wanneer de opname gepland staat of wanneer het rapport klaar is. Ze kunnen de status via het Track & Trace overzicht zelf in de gaten houden. Ook ontvangen ze automatisch wanneer er een opnamedatum gepland wordt een bevestiging per e-mail.
icoon-10

50% tijdsbesparing

De reistijd wordt (nog) niet korter met gebruik van onze app maar we weten toch wel 50% te besparen op de gemiddelde taxatie. Dus je kunt 2x meer taxaties doen dan je gewend was! Of meer tijd voor leuke dingen.