Vermijd debiteurenrisico met onze taxatietool - taXapi

Onze betaalmethodes

Wat je kunt doen om je debiteurenrisico
bij taxatierapporten te verkleinen

TaXapi is ontwikkeld voor én door taxateurs. Hierdoor kwamen al snel betaalmethodes bij taxatierapporten aan bod: wel of geen debiteurenrisico lopen. Taxateur A heeft de wens om de facturatie zelf te regelen, terwijl taxateur B liever de betaalmethode inzet naar wens van de opdrachtgever. Precies hierom laten we de keuze van betalingsmethode over aan de taxateur. Ontdek hieronder welke mogelijkheden wij allemaal aanbieden in onze taxatietool.

Win nóg meer tijd met taXapi prepaidtegoed

Voorkom onnodige vertragingen door betalingen die nog voldaan moeten worden en maak gebruik van taXapi prepaidtegoed. Wanneer je prepaidtegoed hebt toegevoegd en daar gebruik van maakt, worden de gemaakte taXapikosten daar automatisch vanaf gehaald. De opdrachtgever ontvangt dan direct na validatie het gevalideerde rapport. Behalve de factuur van het opwaarderen van het tegoed, ontvang je van ons geen betaalverzoeken en facturen meer. Wanneer je gebruik maakt van taXapi prepaidtegoed, ontvang je bij het opwaarderen van het tegoed een aantrekkelijke korting van ons.

Debiteurenrisico verleden tijd

Naast dat je met de taXapi snel en efficiënt taxeert, ontzorgen we onze gebruikers nóg verder. Zo nemen we het hele facturatieproces op ons, zodat jij je alleen bezig hoeft te houden met het taxatierapport. Zodra het rapport is gevalideerd door het NWWI en de opdrachtgever de betaling voor de taxatie heeft voldaan, wordt het rapport automatisch vrijgegeven. Hierna ontvangt de taxateur binnen 2 werkdagen de betaling van de taxatie (minus de kosten van het gebruik van taXapi).

Dit zorgt ervoor dat je geen debiteurenrisico meer loopt en geen tijd meer kwijt bent aan contact met opdrachtgevers over (achterstallige) betalingen.

Betaalmethodes

Naast dat we het taxeren zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk maken,
bieden we diverse betaalmethodes om het de administratie ook zo eenvoudig mogelijk te maken.

1Opdrachtgever betaalt via iDeal

Bij deze betaalmethode betaalt de opdrachtgever via iDeal de totale taxatiekosten. Via e-mail en SMS ontvangt de opdrachtgever een betaallink om via iDeal te betalen. Zodra de betaling bij ons binnen is, keren wij binnen twee werkdagen het bedrag uit aan de taxateu, minus de taXapi kosten ad € 29,95. Je ontvangt vanzelfsprekend een betalingsbevestiging per e-mail en een verzamelfactuur t.b.v. je administratie.

2Opdrachtgever betaalt via de notaris

TaXapi stuurt bij deze betaalmethode een factuur naar de taxateur van €29,95 euro (excl. BTW) voor de taXapi kosten. De tweede factuur gaat naar de notaris om de kosten rechtstreeks aan de taxateur te betalen, hiervan ontvangt de taxateur ook een CC. Wanneer de notaris nog niet bekend is, wordt de tweede factuur naar de taxateur gestuurd. Deze factuur kan de taxateur zelf doorsturen naar de notaris zodra deze bekend is.

3Opdrachtgever betaalt per factuur

In dit geval ontvangt de opdrachtgever bij gereedmelding van het rapport de factuur. De opdrachtgever dient zelf de betaling binnen de aangegeven betaaltermijn te voldoen. De kosten van taXapi a €29,95 dient de taxateur te voldoen middels de link en factuur welke we per mail naar de taxateur sturen.

Registreer je vandaag nog en ontvang
de eerste twee taxaties gratis!

Deze taxateurs gingen je voor:

NIEUW RAPPORT: OVERZICHTELIJK EN HANDIG IN TE VULLEN

Eerste ervaring met het nieuwe rapport is zeer positief. Het rapport is overzichtelijk en handig in te vullen. De begeleiding van het supportteam is geweldig. Nog niet eerder zo’n goede service via een helpdesk ontvangen. Top!

Henriette van Vessem | Familie Beekhuizen Makelaardij

IN EEN WOORD SAMENVATTEN: "SUPER"

Ik werk sinds een half jaar met TaXapi, en ik kan het in een woord samenvatten: “Super”. Het is gemakkelijk om met de software om te leren gaan, en als er enige vragen zijn is de support klasse. Het bespaart zoals TaXapi aangeeft echt veel tijd. Ook is het handig dat het een all-in systeem is, van een koppeling op de eigen website voor het invoeren van taxaties tot de afhandeling van de betalingen. Alles wordt geregeld. Taxatie Royale is heel tevreden over TaXapi!

Len van Kampen | Taxatie Royale

BETALINGEN WORDEN VOOR JE GEREGELD

Sinds oktober 2019 zijn wij gestart met het invoeren van taxaties via Taxapi. Dit beviel ons meteen erg goed. De app is erg duidelijk en wordt elke keer weer verbeterd. Het bespaart ons echt tijd en kom je er even niet uit zit de chat meteen voor je klaar om te helpen of een oplossing te zoeken. Ook onze klanten zijn uiterst tevreden over de duidelijke communicatie. Betalingen worden voor je geregeld dus je hoeft niet meer te wachten op je geld. Super geregeld dus!

Lioda van Drongelen | Kindt + Biesbroeck Vastgoed en Beheer

GEBRUIKSVRIENDELIJK EN SCHEELT VEEL TIJD

In een maand tijd hebben we er inmiddels ongeveer 40 taxaties mee uitgewerkt.Het is echt een aanwinst gebleken. De tool is gebruiksvriendelijk (ons gehele kantoor kan er gemakkelijk mee overweg) en het scheelt echt veel tijd per taxatie. Ook de backoffice van Taxapi met de helpdesk is zeer behulpzaam, goed bereikbaar en altijd meedenkend.

Kasper Vermeulen, KOMWONEN

HET VOELT ALS EEN OPLUCHTING

Het voelt als een opluchting. Het rapport kan veel sneller worden ingevuld, hetgeen al heerlijk is. Maar de grootste opluchting zit in de facturering. Daar heb ik geen omkijken meer naar. Voorheen zat ik iedere week tussenpersonen te mailen met de vraag of er al een transportdatum is. Met het risico dat ik 3 maanden na uitbrengen rapport alsnog rechtstreeks met de rekening moet aankloppen bij de klant. Niet meer nodig!

Cobie Horvath-Huijsen | Huijsen Taxaties

TAXATIES UITWERKEN GING NOG NOOIT ZO SOEPEL

Taxaties uitwerken ging nog nooit zo soepel! Het was even wennen maar nu zou ik niet anders meer willen. Waarom? Gemak en snelheid. De 2 frustraties (gedoe en tijdrovend) die met het gebruik van taXapi tot het verleden behoren. Ik kan taXapi van harte aanbevelen!

Hein van den Heuvel | Meierijstad Makelaardij

TAXATIES GAAN GEMIDDELD IN DE HELFT VAN DE TIJD

Sinds kort gestart met taXapi, en wat een opluchting! Tijdsbesparend aangezien alle documenten automatisch worden ingelezen. Je kunt je weer richten op de waarde in plaats van dat je documenten zit te knippen en te plakken. Taxaties gaan gemiddeld in de helft van de tijd. Echt een aanrader!

Marcel Theunissen | DHVC Vastgoed

VERWERKINGSTIJD PER TAXATIE IS AANZIENLIJK KORTER

Inmiddels ben ik goed gewend aan dit nieuwe systeem en zover bevalt het prima. De verwerkingstijd per taxatie is aanzienlijk korter, mede doordat vrijwel alle verplichte bijlagen automatisch worden gegenereerd en aan het rapport worden toegevoegd. Tegelijkertijd is het handig dat alle niet-relevante invulvelden automatisch uit het rapport worden verwijderd, waardoor er minder tijd besteed hoeft te worden aan het doorlopen van het rapport.

Yvonne Gras | Brantjes Taxaties

TAXEREN IS WEER LEUK

Taxeren is weer leuk. De applicatie werkt intuitief, snel en zorgt dat we onze tijd zoveel mogelijk kunnen besteden aan dat waar het echt om draait: het waarderen en beoordelen van de woning. Daarnaast hebben we met behulp van taXapi onze processen intern nog verder kunnen stroomlijnen.

Sjoerd Vlaming | Vlaming Makelaardij

PER RAPPORT ZEKER EEN UUR TIJDWINST

Als taxateur van tussen de 200-300 rapporten per jaar had ik de behoefte aan tijdwinst om de productie op gang te blijven houden en het werk leuk te houden. Met taXapi heb ik per rapport zeker een uur tijdwinst. Heb inmiddels al meerdere collega’s op taXapi geattendeerd!

Frans Vogel | Amstel Makelaardij

Walter Dijkhuizen

DE HELPDESK IS ALTIJD BEREIKBAAR EN PRO ACTIEF

Het werken met Taxapi is een feestje. Werkelijk anders en echt voor de taxateur gemaakt. De helpdesk is altijd bereikbaar en pro actief, wat een fijn gevoel geeft en ze lossen ook echt zaken op. We werken nu een paar maanden met dit systeem en willen echt niet meer anders!

Walter Dijkhuizen | Dijkhuizen Makelaars

DE TIJDWINST IS BETER DAN BELOOFD

Ik werk sinds een half jaar met TaXapi, en ik kan het in een woord samenvatten: “Super”. Het is gemakkelijk om met de software om te leren gaan, en als er enige vragen zijn is de support klasse. Het bespaart zoals TaXapi aangeeft echt veel tijd. Ook is het handig dat het een all-in systeem is, van een koppeling op de eigen website voor het invoeren van taxaties tot de afhandeling van de betalingen. Alles wordt geregeld. Taxatie Royale is heel tevreden over TaXapi!

Hans Goosen | MA/COM stad- en regiomakelaars

Waar kunnen we je bij helpen?

Heb je een vraag of opmerking, of heb je advies nodig? Neem vrijblijvend contact
met ons op. Wij staan voor je klaar.

365 dagen online
Chat met ons

Stuur een
WhatsApp-bericht

Liever persoonlijk contact?

Veelgestelde vragen
over onze taxatietool

Registreren
btnimage