Vermijd debiteurenrisico met onze taxatietool - taXapi

Wat je kunt doen om je debiteurenrisico
bij taxatierapporten te verkleinen

TaXapi is ontwikkeld voor én door taxateurs. Hierdoor kwam al snel betaalmethodes bij taxatierapporten aan bod, wel of geen debiteurenrisico lopen. Taxateur A heeft de wens om de facturatie zelf te regelen, terwijl taxateur B liever de betaalmethode inzet naar wens van de opdrachtgever. Precies hierom laten we de keuze van betalingsmethode over aan de taxateur. Ontdek hieronder welke mogelijkheden wij allemaal aanbieden in onze taxatietool.

Win nóg meer tijd
Bespaar geld

Win nóg meer tijd met taXapi prepaidtegoed

Voorkom onnodige vertragingen door betalingen die nog voldaan moeten worden en maak gebruik van taXapi prepaidtegoed. Wanneer je prepaidtegoed hebt toegevoegd en daar gebruik van maakt, worden de gemaakte taXapikosten daar automatisch vanaf gehaald. De opdrachtgever ontvangt dan direct na validatie het gevalideerde rapport. Behalve de factuur van het opwaarderen van het tegoed ontvang je van ons geen betaalverzoeken en facturen meer. Wanneer je gebruik maakt van taXapi tegoed, ontvang je bij het opwaarderen van het tegoed een aantrekkelijke korting van ons.

Debiteurenrisico verleden tijd

Naast dat je met de taXapi snel en efficiënt taxeert, ontzorgen we onze gebruikers nóg verder. Zo nemen we het hele facturatieproces op ons, zodat jij je alleen bezig hoeft te houden met het taxatierapport. Zodra het rapport is gevalideerd door het NWWI en de opdrachtgever de betaling voor de taxatie heeft voldaan, wordt het rapport automatisch vrijgegeven. Hierna ontvangt de taxateur binnen 2 werkdagen de betaling van de taxatie (minus de kosten van het gebruik van taXapi).

Dit zorgt ervoor dat je geen debiteurenrisico meer loopt en geen tijd meer kwijt bent aan contact met opdrachtgevers over (achterstallige) betalingen.

Benut jij al alle voordelen?

Verschillende betaalmethodes

Naast dat we het taxeren zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk maken,
bieden we diverse betaalmethodes om de administratie ook zo eenvoudig mogelijk te maken. 

1

Opdrachtgever betaalt via iDeal

Bij deze methode betaalt de opdrachtgever via iDeal de totale taxatiekosten. Via e-mail en SMS ontvangt de opdrachtgever een betaallink om via iDeal te betalen. Zodra de betaling bij ons binnen is, keren wij binnen 2 werkdagen het bedrag uit aan de taxateur uit, minus de taXapi kosten ad € 27,50. Je ontvangt vanzelfsprekend een betalingsbevestiging per e-mail en een verzamelfactuur t.b.v. je administratie.
2

Opdrachtgever betaalt via de notaris

TaXapi stuurt bij deze betalingsmethode een factuur naar de taxateur van €27,50 euro (excl. BTW) voor de taXapi kosten. De tweede factuur gaat naar de notaris om de kosten rechtstreeks aan de taxateur te betalen, hiervan ontvangt de taxateur ook een CC. Wanneer de notaris nog niet bekend is, wordt de tweede factuur naar de taxateur gestuurd. Deze factuur kan de taxateur zelf doorsturen naar de notaris zodra deze bekend is.
3

Op factuur

In dit geval ontvangt de opdrachtgever bij gereedmelding van het rapport de factuur. De opdrachtgever dient zelf de betaling binnen de aangegeven betalingstermijn te voldoen. De kosten van taXapi a €27,50 dient de taxateur te voldoen middels de link en factuur welke we per mail naar de taxateur sturen.
4

Voorfinanciering (alleen van toepassing bij taxateur)

Wij nemen de kosten en het risico van de voorfinanciering over en de opdrachtgever dient vervolgens via de notaris aan taXapi te betalen. Voor deze methode wordt een extra bedrag van 17,50 (excl. BTW) in rekening gebracht aan de taxateur. De factuur wordt opgenomen op de zogenaamde ‘nota van afrekening’ van de opdrachtgever. De taxateur ontvangt de betaling van het rapport door taXapi, verrekend met de kosten van taXapi.
5

Facturatie zelf verzorgen

Zelf je facturatie verzorgen? Dat kan uiteraard ook! Dit kan je instellen bij ‘Mijn account’ en dan ‘Tarieven & betalingen’.
6

TaXapi prepaid

Wanneer het rapport is gevalideerd door het NWWI en de opdrachtgever de betaling voor de taxatie heeft voldaan, wordt het rapport automatisch vrijgegeven. Wij betalen de taxateur uit binnen 2 werkdagen na voltooing van het rapport. De kosten van taXapi en voorfinanciering houden we hierbij in. Als je prepaidtegoed stort op je taXapi account heb je niet alleen een leuke korting te pakken, tevens is het gedaan met alle facturen welke je van ons krijgt. De opdrachtgever krijgt direct het rapport bij afronding zonder dat je ons eerst moet betalen. Indien de gekozen betaalmethode iDeal betreft krijgt de klant het rapport uiteraard pas na betaling. Minder handelingen, minder facturen, meer snelheid en gemak!

Bij elke nieuwe taxatieopdracht keuze tot gewenste betaalmethode

Eenvoudig taxeren Eenvoudig administreren

Meld je nu aan

Eerste 2 taxaties gratis

Wij staan 24/7 voor je klaar

Elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 00.00 uur, in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur.
Via telefoon, WhatsApp, mail en chat.

Aanmelden
btnimage