Onze voordelen

BIJLAGENGARANTIE

Als je bij ons een taxatie aanmaakt of importeert, worden direct de kadastrale stukken, het funderingsrisicorapport, het bodemloket en de ruimtelijke plankaart opgehaald. Binnen 2 uur worden deze bijlagen door ons gecontroleerd en gecorrigeerd indien nodig, zodat je zekerheid hebt dat deze stukken juist zijn*.

Daarnaast worden tijdens het uitwerken van de taxatie, zonder dat je het in de gaten hebt, automatisch de bijlagen verbouwingsspecificatie, uniforme meetstaat en bouwkundige opnamestaat gegenereerd en toegevoegd aan het taxatierapport.

Wanneer je extra kadastrale gegevens nodig hebt, kun je deze met één klik op de knop opvragen. Deze gegevens worden tevens geautomatiseerd door ons ingevuld.

*Bijlagengarantie – op werkdagen binnen 2 uur nagekeken.

50% TIJDSWINST: 2X MEER TAXATIES OF LIEVER MEER VRIJE TIJD?

Uit onderzoek blijkt dat taxateurs die werken met onze tool wel meer dan 50% tijd besparen. Zodra de kerngegevens van de te taxeren woning worden ingevuld, worden door geautomatiseerde processen alle standaardwaarden in het rapport aangevuld. Dat scheelt veel tijd met invoeren én bespaart ook dubbel werk.

Daarnaast worden door verschillende interfaces de verplichte bijlagen automatisch toegevoegd. Ook tonen wij dankzij ons slimme algoritme maar liefst 30 referentie woningen, welke je gemakkelijk kunt selecteren voor je rapport. Dit scheelt veel uitzoekwerk! De huidige gebruikers van taXapi zijn dan ook vooral erg blij met de snelheid waarmee ze nu kunnen taxeren. Zo kunnen ze in dezelfde tijd 2x meer taxaties doen!

EFFICIËNTER, EENVOUDIGER EN LEUKER TAXEREN

TaXapi zorgt ervoor dat de taxateur veel efficiënter kan werken. Er worden direct allerlei geautomatiseerde processen in gang gezet, waardoor je enkel een controle hoeft te doen. Zo is er geen dubbel werk meer. Hierdoor ontstaat tijd en is er meer aandacht mogelijk voor het beoordelen van het object, de omgevingsfactoren en de SWOT – analyse. Het maakt het werk van de taxateur weer leuk!

Onze kundige binnendienst, waaronder enkele taxateurs, helpt je 365 dagen per jaar met een glimlach en zorgt dat je snel verder kunt met je volgende taxatie.

BRANCHE NEUTRAAL

Via onze tool kun je als taxateur overal taxeren. Iedere gecertificeerde taxateur kan werken met taXapi. Het maakt niet uit bij welke branchevereniging je bent aangesloten. Wel is het van belang dat de taxateur is aangesloten bij het NWWI, zodat de taxatie gemakkelijk en snel kan worden ingestuurd ter validatie.

Het gevalideerde taxatierapport wordt opgeleverd zoals je gewend bent. Nadat het rapport is gevalideerd, kan het direct doorgestuurd worden naar de geldverstrekker. TaXapi werkt in nauwe samenwerking met EVS, NRVT en het validatie instituut en verwerkt alle (aankomende) wijzigingen in de Europese en Nederlandse wetgeving in het taxatieproces.

Wat biedt TaXapi?

Dankzij de koppeling met NWWI is het indienen van taxatierapporten erg eenvoudig. Deze koppeling versnelt en vereenvoudigt het opstellen, indienen en valideren van taxatierapporten. Al deze stappen worden uitgevoerd binnen dezelfde gebruiksvriendelijke taxatietool, omdat we voorstander zijn van gemak. Ontdek hieronder meer voordelen die taXapi te bieden heeft en ervaar het gemak zelf!

NWWI – taxatieweb

Koppeling met Taxatieweb

Wanneer het taxatierapport is uitgewerkt in taXapi, dan kun je deze direct insturen ter validatie naar het NWWI. Door de koppeling met Taxatieweb is het mogelijk om daar het rapport te ondertekenen en eventueel te ontkoppelen.
home-icoon-bijlagen

Verplichte bijlagen gecontroleerd

Verzekerd van de juiste kadastrale bijlagen, bodeminformatie, bestemmingsplankaart, funderingsrisicorapport, uniforme meetstaat en eventueel verbouwingsspecificatie en bouwkundige opnamestaat.
icoon-17

Digitale opname

Op locatie kun je met een tablet of smartphone direct de taxatie opnemen door o.a. het invullen van de foto’s, de indeling en de notities en door het object direct in te meten. Waar in de woning je de opname start kun je zelf bepalen.
icoon-06

Verschillende betaalmethoden

Zelf je factuur opstellen en naar de klant sturen of ons de betaling laten verzorgen door te kiezen voor iDeal, per factuur of via de notaris.
icoon-18

Data veilig en op één plek

Onze cloudservice is uiteraard goed beveiligd en data kun je altijd downloaden. Daarnaast ontvang je iedere week een back-up van ons waardoor jouw archief audit-proof is.
icoon-20

50 Classic referenties

Zelf zoeken naar referentieobjecten is niet meer nodig. Door middel van een slim algoritme selecteren wij de beste referentieobjecten waaruit je kunt kiezen.
Herstelkosten

Herstelkosten geautomatiseerd

De bouwkundige opnamestaat wordt met een aantal vragen helemaal voor je ingevuld, maar om het nog makkelijker én leuker te maken, rekent ons systeem automatisch de bijbehorende herstelkosten voor je uit. Dit scheelt weer uitzoekwerk!
Samenwerking NVM en Vastgoedpro

Samenwerking Vastgoedpro & NVM

Met de Classic referentievergelijker ontvang je 50 referenties. Maar er is meer… Deze referenties worden voor Vastgoedpro leden aangevuld met uitgebreide data afkomstig uit de VIP database. Als NVM lid kun je ook kiezen voor 10 actuele, slimme referenties van brainbay.
Iconen wat biedt taXapi (2)

Uitgebreide databank

Van elk object hebben wij veel data beschikbaar en die delen wij graag met je. Veel vragen over het taxatierapport hebben wij al voorzien van een antwoord.
Kennis en support

Kennisplatform

Met meerdere taxateurs in ons team helpen we je ook met inhoudelijke vragen. TaXapi is voor en door taxateurs ontwikkeld.
icoon-05

Gratis leads van tussenpersonen

Aangezien er een heleboel hypotheekadviseurs bij ons aangesloten zijn, kun je regelmatig taxatie opdrachten ontvangen.
icoon-10

50% tijdsbesparing

Wij durven te garanderen dat je 50% tijd kunt besparen op een gemiddelde taxatie. Hierdoor kun je dubbel zoveel taxaties uitvoeren of juist meer vrije tijd overhouden.
Fotoherkenning

Unieke features

Wij blijven onze tool continu optimaliseren, zodat je nog meer gebruiksgemak ervaart. Met innovaties zoals fotoherkenning hoef je niet meer zelf een titel aan een foto te geven.
icoon-15

Hoge klantwaardering

Aangezien je snel je werk kunt doen hebben klanten in no-time het taxatierapport. Bovendien worden klanten steeds geïnformeerd over de status van het taxatieproces door middel van een track & trace.

Betaalmethodes

1Opdrachtgever betaalt via iDeal

De opdrachtgever betaalt de taxatiekosten via iDeal zodra het rapport is afgerond. De betaallink wordt verzonden via e-mail en SMS. Na de betaling betalen wij taxateurs binnen twee werkdagen uit. Je krijgt een betalingsbevestiging en een verzamelfactuur t.b.v. de administratie.

3Opdrachtgever betaalt per factuur

In dit geval ontvangt de opdrachtgever bij gereedmelding van het rapport de factuur. De opdrachtgever dient zelf de betaling binnen de aangegeven betalingstermijn te voldoen. De kosten van taXapi a €29,95 dient de taxateur te voldoen middels de link en factuur welke we per mail naar de taxateur sturen.

2Opdrachtgever betaalt via de notaris

TaXapi verstuurt de factuur naar de notaris, waarbij de kosten rechtstreeks aan de taxateur worden betaald. De taxateur ontvangt de factuur in de CC. Wanneer de notaris nog niet bekend is, verzoeken we de taxateur om de factuur door te sturen naar de notaris zodra deze bekend is. Uiteraard kun je de facturatie ook in eigen hand houden.

4Opdrachtgever betaalt bij aanmaken taxatie

Zodra de opdrachtvoorwaarden zijn verzonden naar de opdrachtgever, ontvangt de opdrachtgever een factuur en betaalverzoek van ons. De taxatie dient betaald te worden voordat deze ter validatie wordt ingestuurd. De betaling verloopt via iDeal en het bedrag zal dan ook aan taXapi worden overgemaakt. Vervolgens betalen wij binnen twee werkdagen de taxateur uit. De taxateur ontvangt van ons een creditfactuur.

Registreer je vandaag nog en ontvang
de eerste twee taxaties gratis!

Deze taxateurs gingen je voor:

EEN SYSTEMATISCH WERKPROCES EN EEN ENORME TIJDWINST

Inmiddels heb ik meer dan 200 rapporten gegenereerd via de taXapi app. Dit heeft geresulteerd in een systematisch werkproces en een enorme tijdswinst als gevolg van ver doorgevoerde automatisering. Zo hoef ik de basisdocumenten niet meer zelf in te laden maar nog slechts te controleren. De foto’s die ik maak worden herkend middels fotoherkenning en ik krijg een uitgebreid aantal referentieobjecten aangereikt met foto’s en relevante objectgegevens. Ook de bouwkundige opnamestaat wordt via Taxapi een veel eenvoudigere opgave. Fotoherkenning van het betreffende gebrek in combinatie met een prijsopgaaf zijn in het programma verwerkt. Het saaie secretariële werk is daarmee tot een minimum gereduceerd en ik hoef mij nog enkel bezig te houden met het vakinhoudelijk beoordelen van de waarde en de bouwkundige toestand van het object. Kortom, als moderne taxateur kun je eigenlijk niet meer zonder een dergelijke tool je werk doen. TaXapi is dan ook zeer aan te raden!

Frank Lambers | Witte & Verheul Makelaars

NIEUW RAPPORT: OVERZICHTELIJK EN HANDIG IN TE VULLEN

Eerste ervaring met het nieuwe rapport is zeer positief. Het rapport is overzichtelijk en handig in te vullen. De begeleiding van het supportteam is geweldig. Nog niet eerder zo’n goede service via een helpdesk ontvangen. Top!

Henriette van Vessem | Familie Beekhuizen Makelaardij

IN EEN WOORD SAMENVATTEN: "SUPER"

Ik werk sinds een half jaar met TaXapi, en ik kan het in een woord samenvatten: “Super”. Het is gemakkelijk om met de software om te leren gaan, en als er enige vragen zijn is de support klasse. Het bespaart zoals TaXapi aangeeft echt veel tijd. Ook is het handig dat het een all-in systeem is, van een koppeling op de eigen website voor het invoeren van taxaties tot de afhandeling van de betalingen. Alles wordt geregeld. Taxatie Royale is heel tevreden over TaXapi!

Len van Kampen | Taxatie Royale

BETALINGEN WORDEN VOOR JE GEREGELD

Sinds oktober 2019 zijn wij gestart met het invoeren van taxaties via Taxapi. Dit beviel ons meteen erg goed. De app is erg duidelijk en wordt elke keer weer verbeterd. Het bespaart ons echt tijd en kom je er even niet uit zit de chat meteen voor je klaar om te helpen of een oplossing te zoeken. Ook onze klanten zijn uiterst tevreden over de duidelijke communicatie. Betalingen worden voor je geregeld dus je hoeft niet meer te wachten op je geld. Super geregeld dus!

Lioda van Drongelen | Kindt + Biesbroeck Vastgoed en Beheer

GEBRUIKSVRIENDELIJK EN SCHEELT VEEL TIJD

In een maand tijd hebben we er inmiddels ongeveer 40 taxaties mee uitgewerkt.Het is echt een aanwinst gebleken. De tool is gebruiksvriendelijk (ons gehele kantoor kan er gemakkelijk mee overweg) en het scheelt echt veel tijd per taxatie. Ook de backoffice van Taxapi met de helpdesk is zeer behulpzaam, goed bereikbaar en altijd meedenkend.

Kasper Vermeulen, KOMWONEN

HET VOELT ALS EEN OPLUCHTING

Het voelt als een opluchting. Het rapport kan veel sneller worden ingevuld, hetgeen al heerlijk is. Maar de grootste opluchting zit in de facturering. Daar heb ik geen omkijken meer naar. Voorheen zat ik iedere week tussenpersonen te mailen met de vraag of er al een transportdatum is. Met het risico dat ik 3 maanden na uitbrengen rapport alsnog rechtstreeks met de rekening moet aankloppen bij de klant. Niet meer nodig!

Cobie Horvath-Huijsen | Huijsen Taxaties

TAXATIES UITWERKEN GING NOG NOOIT ZO SOEPEL

Taxaties uitwerken ging nog nooit zo soepel! Het was even wennen maar nu zou ik niet anders meer willen. Waarom? Gemak en snelheid. De 2 frustraties (gedoe en tijdrovend) die met het gebruik van taXapi tot het verleden behoren. Ik kan taXapi van harte aanbevelen!

Hein van den Heuvel | Meierijstad Makelaardij

TAXATIES GAAN GEMIDDELD IN DE HELFT VAN DE TIJD

Sinds kort gestart met taXapi, en wat een opluchting! Tijdsbesparend aangezien alle documenten automatisch worden ingelezen. Je kunt je weer richten op de waarde in plaats van dat je documenten zit te knippen en te plakken. Taxaties gaan gemiddeld in de helft van de tijd. Echt een aanrader!

Marcel Theunissen | DHVC Vastgoed

VERWERKINGSTIJD PER TAXATIE IS AANZIENLIJK KORTER

Inmiddels ben ik goed gewend aan dit nieuwe systeem en zover bevalt het prima. De verwerkingstijd per taxatie is aanzienlijk korter, mede doordat vrijwel alle verplichte bijlagen automatisch worden gegenereerd en aan het rapport worden toegevoegd. Tegelijkertijd is het handig dat alle niet-relevante invulvelden automatisch uit het rapport worden verwijderd, waardoor er minder tijd besteed hoeft te worden aan het doorlopen van het rapport.

Yvonne Gras | Brantjes Taxaties

TAXEREN IS WEER LEUK

Taxeren is weer leuk. De applicatie werkt intuitief, snel en zorgt dat we onze tijd zoveel mogelijk kunnen besteden aan dat waar het echt om draait: het waarderen en beoordelen van de woning. Daarnaast hebben we met behulp van taXapi onze processen intern nog verder kunnen stroomlijnen.

Sjoerd Vlaming | Vlaming Makelaardij

PER RAPPORT ZEKER EEN UUR TIJDWINST

Als taxateur van tussen de 200-300 rapporten per jaar had ik de behoefte aan tijdwinst om de productie op gang te blijven houden en het werk leuk te houden. Met taXapi heb ik per rapport zeker een uur tijdwinst. Heb inmiddels al meerdere collega’s op taXapi geattendeerd!

Frans Vogel | Amstel Makelaardij

Walter Dijkhuizen

DE HELPDESK IS ALTIJD BEREIKBAAR EN PRO ACTIEF

Het werken met Taxapi is een feestje. Werkelijk anders en echt voor de taxateur gemaakt. De helpdesk is altijd bereikbaar en pro actief, wat een fijn gevoel geeft en ze lossen ook echt zaken op. We werken nu een paar maanden met dit systeem en willen echt niet meer anders!

Walter Dijkhuizen | Dijkhuizen Makelaars

DE TIJDWINST IS BETER DAN BELOOFD

Ik werk sinds een half jaar met TaXapi, en ik kan het in een woord samenvatten: “Super”. Het is gemakkelijk om met de software om te leren gaan, en als er enige vragen zijn is de support klasse. Het bespaart zoals TaXapi aangeeft echt veel tijd. Ook is het handig dat het een all-in systeem is, van een koppeling op de eigen website voor het invoeren van taxaties tot de afhandeling van de betalingen. Alles wordt geregeld. Taxatie Royale is heel tevreden over TaXapi!

Hans Goosen | MA/COM stad- en regiomakelaars

IK HEB NU GEEN BINNENDIENST NODIG DIE DE TAXATIES VOORBEREIDT EN DE FACTURATIE DOET

Ik werk nu een aantal maanden met taXapi en ik ben erg enthousiast. De chat functie is top, altijd snel een reactie. De facturatie via taXapi spaart veel tijd uit. Ik heb nu geen binnendienst meer nodig die mijn taxaties voorbereidt en de facturatie doet. Ook bij het invullen van de referentie spaart taXapi mij veel tijd uit. De referentie tool is een superfijne aanvulling op Copaan, waarmee ik o.a. de selecties voor de referenties doe.

Amber Nooij | Barnsteen Makelaars

MEDEWERKERS ZIJN NIET ALLEEN VRIENDELIJK EN HULPVAARDIG, MAAR ZE HEBBEN OOK NOG EENS KENNIS VAN ZAKEN

Al een tijdje gebruik ik taXapi voor het uitwerken van mijn taxaties. Ik ben echt zeer tevreden, het programma is erg gebruiksvriendelijk, het gaat een stuk sneller, het komt professioneel over bij de klant en wat misschien nog wel het allerfijnste is, is dat er een goede helpdesk voor je klaarstaat. Zelfs tot ‘s avonds laat zijn ze bereikbaar en medewerkers zijn niet alleen vriendelijk en hulpvaardig, maar ze hebben ook nog eens kennis van zaken, ook inhoudelijk. Echt heel fijn.

Mieke de Kluijver – EMKA Makelaardij

MENSEN WETEN WAAR ZE HET OVER HEBBEN EN DE AUTOMATISERING ZORGT VOOR VEEL TIJDWINST

Erg blij met het team achter taXapi! Snelle en directe ondersteuning, mensen weten waar ze het over hebben en de automatisering zorgt voor enorm veel tijdwinst. Ik ben een zeer tevreden gebruiker.

Wim Bakker – Bakker Makelaardij Beverwijk

ZELDEN ZO'N GOEDE ONDERSTEUNING ERVAREN BIJ EEN BEDRIJF

Zeer fijne software. Werkt eenvoudig en taxaties uitwerken kost veel minder tijd. De klantenservice/helpdesk is ontzettend goed! Zelden zo’n goede ondersteuning ervaren bij een bedrijf. Ze zijn tot 00:00 uur ‘s avonds bereikbaar, werken supersnel en hebben een fantastisch servicelevel!

Menno Vromen – V&V Makelaars

Waar kunnen we je bij helpen?

Heb je een vraag of opmerking, of heb je advies nodig? Neem vrijblijvend contact
met ons op. Wij staan voor je klaar.

365 dagen online
Chat met ons

Stuur een
WhatsApp-bericht

Liever persoonlijk contact?

Veelgestelde vragen
over onze taxatietool