Behaal 50% tijdswinst met dé slimme taxatietool - taXapi

Onze voordelen

BIJLAGENGARANTIE

Als je bij ons een taxatie aanmaakt of importeert, worden direct de kadastrale stukken, funderingsviewer, bodemloket en ruimtelijke plankaart opgehaald. Binnen 2 uur worden deze bijlagen door ons gecontroleerd en gecorrigeerd indien nodig, zodat je zekerheid hebt dat deze stukken juist zijn*.

Tijdens het uitwerken van de taxatie worden, zonder dat je het in de gaten hebt, automatisch de bijlagen verbouwingsspecificatie, energiebesparende voorzieningen en de uniforme meetstaat gegenereerd en toegevoegd aan het taxatierapport.

Wanneer je extra kadastrale gegevens nodig hebt, kun je deze met één simpele handeling opvragen. Deze gegevens worden tevens geautomatiseerd door ons ingevuld.

*Bijlagengarantie – op werkdagen binnen 2 uur nagekeken.

50% TIJDSWINST: 2X MEER TAXATIES OF LIEVER MEER VRIJE TIJD?

Uit onderzoek blijkt dat de taxateurs die werken met onze applicatie wel meer dan 50% tijd besparen. Zodra de basisgegevens van de te taxeren woning worden ingevuld, worden door de geautomatiseerde processen alle standaardwaarden in het rapport aangevuld. Dat scheelt veel tijd met invoeren én bespaart ook dubbel werk.

Ook worden door de interfaces met de instanties de verplichte bijlagen automatisch toegevoegd. Daarnaast worden dankzij het slimme algoritme maar liefst 30 referentie woningen voorgesteld en kun je deze gemakkelijk selecteren voor je rapport. Dit scheelt veel uitzoekwerk! De huidige gebruikers van taXapi zijn dan ook vooral erg blij met de snelheid waarmee ze nu kunnen taxeren. Zo kunnen ze in dezelfde tijd 2x meer taxaties doen!

EFFICIËNTER, EENVOUDIGER EN LEUKER TAXEREN

TaXapi maakt het werk van de taxateur veel efficiënter. Er worden direct geautomatiseerde processen in gang gezet, standaardwaarden ingevuld en je ontvangt 30 referentie woningen. Er hoeft alleen een controle plaats te vinden en er is geen dubbel werk meer. Zo ontstaat tijd en is er meer aandacht mogelijk voor het beoordelen van het object, de omgevingsfactoren en de SWOT – analyse. Het maakt het werk van de taxateur weer leuk!

Onze kundige binnendienst, waaronder enkele taxateurs, helpen je 365 dagen per jaar met een glimlach en zorgen dat je snel verder kunt met je volgende taxatie.

BRANCHE NEUTRAAL

Via onze tool kun je als taxateur overal taxeren. Iedere gecertificeerde taxateur kan werken met taXapi. Het maakt niet uit bij welke branchevereniging je bent aangesloten. Het is daarnaast wel van belang dat de taxateur is aangesloten bij het NWWI, zodat de taxatie gemakkelijk en snel kan worden ingestuurd ter validatie.

Het validatierapport wordt opgeleverd zoals je dat als taxateur nu ook gewend bent. Na validatie en betaling kan het direct door naar de geldverstrekker. TaXapi werkt in nauwe samenwerking met EVS, NRVT en het validatie instituut en verwerkt alle (aankomende) wijzigingen in de Europese en Nederlandse wetgeving in het taxatieproces.

Wat biedt TaXapi?

Dankzij de NWWI koppeling kun je nog gemakkelijker taxatierapporten insturen. Door deze unieke koppeling gaat het opmaken van je taxatierapport, het insturen en het laten valideren nu nog sneller en gemakkelijker. Dit allemaal in dezelfde taxatietool, omdat we simpelweg voorstander zijn van gemak. Lees hieronder wat taXapi nog meer te bieden heeft.

NWWI – taxatieweb

Koppeling met Taxatieweb

Wanneer het taxatierapport is uitgewerkt in taXapi, dan kan deze direct naar het NWWI verzonden worden. Door de koppeling met Taxatieweb is het mogelijk om daar het rapport te ondertekenen en eventueel te ontkoppelen.
Voordelen

Verplichte bijlagen gecontroleerd

Verzekerd van de juiste kadastrale bijlagen, eigendomsakte, bodeminformatie, bestemmingsplankaart, funderingsviewer, bijlage energiebesparende voorzieningen, uniforme meetstaat en eventueel verbouwingsspecificatie.
icoon-17

Digitale opname

Op locatie kun je met een tablet of smartphone direct de taxatie opnemen door o.a. het invullen van de foto’s, de indeling en de notities en door het object direct in te meten. Waar in de woning je de opname start kun je zelf bepalen.
icoon-06

Verschillende betaalmethoden

Zelf je factuur opstellen en naar de klant sturen of ons de betaling laten verzorgen door te kiezen voor iDeal, per factuur of laten voldoen bij notaris.
icoon-18

Data veilig en op één plek

Onze cloudservice is uiteraard goed beveiligd en data kun je altijd downloaden. Daarnaast ontvang je iedere week een back-up van ons waardoor jouw archief audit-proof is.
icoon-20

Standaard 30 referentieobjecten

Zelf zoeken naar referentieobjecten is niet meer nodig. Door middel van een slim algoritme selecteren wij de beste referentieobjecten waaruit je kunt kiezen.
Iconen wat biedt taXapi (2)

Uitgebreide databank

Van elk object hebben wij veel data beschikbaar en die delen wij graag met je. Veel vragen over het taxatierapport hebben wij al voorzien van een antwoord.
Kennis en support

Kennisplatform

Met meerdere taxateurs in ons team helpen we je ook met inhoudelijke vragen. TaXapi is voor en door taxateurs ontwikkeld.
icoon-05

Gratis leads van tussenpersonen

Door de koppeling met veel tussenpersonen, zoals hypotheekadviseurs, kun je regelmatig taxatie opdrachten ontvangen.
icoon-10

50% tijdsbesparing

Wij durven te garanderen dat je 50% tijd kunt besparen op een gemiddelde taxatie. Je kunt dan dubbel zoveel taxaties doen of juist meer tijd over hebben voor andere dingen.
Fotoherkenning

Unieke features

Het gebruiksgemak wordt continue geoptimaliseerd. Met innovaties zoals fotoherkenning hoef je niet meer zelf een titel aan een foto te geven.
icoon-15

Hoge klantwaardering

Aangezien je snel je werk kunt doen hebben klanten in no-time het taxatierapport. Bovendien worden klanten steeds geïnformeerd over de status van het taxatieproces door middel van een track & trace.

Betaalmethodes

1Opdrachtgever betaalt via iDeal

Bij deze methode betaalt de opdrachtgever via iDeal de totale taxatiekosten. Via e-mail en SMS ontvangt de opdrachtgever een betaallink om via iDeal te betalen. Zodra de betaling bij ons binnen is, keren wij binnen twee werkdagen het bedrag uit aan de taxateu, minus de taXapi kosten ad € 29,95. Je ontvangt vanzelfsprekend een betalingsbevestiging per e-mail en een verzamelfactuur t.b.v. je administratie.

2Opdrachtgever betaalt via de notaris

TaXapi stuurt bij deze betalingsmethode een factuur naar de taxateur van €29,95 euro (excl. BTW) voor de taXapi kosten. De tweede factuur gaat naar de notaris om de kosten rechtstreeks aan de taxateur te betalen, hiervan ontvangt de taxateur ook een CC. Wanneer de notaris nog niet bekend is, wordt de tweede factuur naar de taxateur gestuurd. Deze factuur kan de taxateur zelf doorsturen naar de notaris zodra deze bekend is.

3Opdrachtgever betaalt per factuur

In dit geval ontvangt de opdrachtgever bij gereedmelding van het rapport de factuur. De opdrachtgever dient zelf de betaling binnen de aangegeven betalingstermijn te voldoen. De kosten van taXapi a €29,95 dient de taxateur te voldoen middels de link en factuur welke we per mail naar de taxateur sturen.

Registreer je vandaag nog en ontvang
de eerste twee taxaties gratis!

Deze taxateurs gingen je voor:

NIEUW RAPPORT: OVERZICHTELIJK EN HANDIG IN TE VULLEN

Eerste ervaring met het nieuwe rapport is zeer positief. Het rapport is overzichtelijk en handig in te vullen. De begeleiding van het supportteam is geweldig. Nog niet eerder zo’n goede service via een helpdesk ontvangen. Top!

Henriette van Vessem | Familie Beekhuizen Makelaardij

IN EEN WOORD SAMENVATTEN: "SUPER"

Ik werk sinds een half jaar met TaXapi, en ik kan het in een woord samenvatten: “Super”. Het is gemakkelijk om met de software om te leren gaan, en als er enige vragen zijn is de support klasse. Het bespaart zoals TaXapi aangeeft echt veel tijd. Ook is het handig dat het een all-in systeem is, van een koppeling op de eigen website voor het invoeren van taxaties tot de afhandeling van de betalingen. Alles wordt geregeld. Taxatie Royale is heel tevreden over TaXapi!

Len van Kampen | Taxatie Royale

BETALINGEN WORDEN VOOR JE GEREGELD

Sinds oktober 2019 zijn wij gestart met het invoeren van taxaties via Taxapi. Dit beviel ons meteen erg goed. De app is erg duidelijk en wordt elke keer weer verbeterd. Het bespaart ons echt tijd en kom je er even niet uit zit de chat meteen voor je klaar om te helpen of een oplossing te zoeken. Ook onze klanten zijn uiterst tevreden over de duidelijke communicatie. Betalingen worden voor je geregeld dus je hoeft niet meer te wachten op je geld. Super geregeld dus!

Lioda van Drongelen | Kindt + Biesbroeck Vastgoed en Beheer

GEBRUIKSVRIENDELIJK EN SCHEELT VEEL TIJD

In een maand tijd hebben we er inmiddels ongeveer 40 taxaties mee uitgewerkt.Het is echt een aanwinst gebleken. De tool is gebruiksvriendelijk (ons gehele kantoor kan er gemakkelijk mee overweg) en het scheelt echt veel tijd per taxatie. Ook de backoffice van Taxapi met de helpdesk is zeer behulpzaam, goed bereikbaar en altijd meedenkend.

Kasper Vermeulen, KOMWONEN

HET VOELT ALS EEN OPLUCHTING

Het voelt als een opluchting. Het rapport kan veel sneller worden ingevuld, hetgeen al heerlijk is. Maar de grootste opluchting zit in de facturering. Daar heb ik geen omkijken meer naar. Voorheen zat ik iedere week tussenpersonen te mailen met de vraag of er al een transportdatum is. Met het risico dat ik 3 maanden na uitbrengen rapport alsnog rechtstreeks met de rekening moet aankloppen bij de klant. Niet meer nodig!

Cobie Horvath-Huijsen | Huijsen Taxaties

TAXATIES UITWERKEN GING NOG NOOIT ZO SOEPEL

Taxaties uitwerken ging nog nooit zo soepel! Het was even wennen maar nu zou ik niet anders meer willen. Waarom? Gemak en snelheid. De 2 frustraties (gedoe en tijdrovend) die met het gebruik van taXapi tot het verleden behoren. Ik kan taXapi van harte aanbevelen!

Hein van den Heuvel | Meierijstad Makelaardij

TAXATIES GAAN GEMIDDELD IN DE HELFT VAN DE TIJD

Sinds kort gestart met taXapi, en wat een opluchting! Tijdsbesparend aangezien alle documenten automatisch worden ingelezen. Je kunt je weer richten op de waarde in plaats van dat je documenten zit te knippen en te plakken. Taxaties gaan gemiddeld in de helft van de tijd. Echt een aanrader!

Marcel Theunissen | DHVC Vastgoed

VERWERKINGSTIJD PER TAXATIE IS AANZIENLIJK KORTER

Inmiddels ben ik goed gewend aan dit nieuwe systeem en zover bevalt het prima. De verwerkingstijd per taxatie is aanzienlijk korter, mede doordat vrijwel alle verplichte bijlagen automatisch worden gegenereerd en aan het rapport worden toegevoegd. Tegelijkertijd is het handig dat alle niet-relevante invulvelden automatisch uit het rapport worden verwijderd, waardoor er minder tijd besteed hoeft te worden aan het doorlopen van het rapport.

Yvonne Gras | Brantjes Taxaties

TAXEREN IS WEER LEUK

Taxeren is weer leuk. De applicatie werkt intuitief, snel en zorgt dat we onze tijd zoveel mogelijk kunnen besteden aan dat waar het echt om draait: het waarderen en beoordelen van de woning. Daarnaast hebben we met behulp van taXapi onze processen intern nog verder kunnen stroomlijnen.

Sjoerd Vlaming | Vlaming Makelaardij

PER RAPPORT ZEKER EEN UUR TIJDWINST

Als taxateur van tussen de 200-300 rapporten per jaar had ik de behoefte aan tijdwinst om de productie op gang te blijven houden en het werk leuk te houden. Met taXapi heb ik per rapport zeker een uur tijdwinst. Heb inmiddels al meerdere collega’s op taXapi geattendeerd!

Frans Vogel | Amstel Makelaardij

Walter Dijkhuizen

DE HELPDESK IS ALTIJD BEREIKBAAR EN PRO ACTIEF

Het werken met Taxapi is een feestje. Werkelijk anders en echt voor de taxateur gemaakt. De helpdesk is altijd bereikbaar en pro actief, wat een fijn gevoel geeft en ze lossen ook echt zaken op. We werken nu een paar maanden met dit systeem en willen echt niet meer anders!

Walter Dijkhuizen | Dijkhuizen Makelaars

DE TIJDWINST IS BETER DAN BELOOFD

Ik werk sinds een half jaar met TaXapi, en ik kan het in een woord samenvatten: “Super”. Het is gemakkelijk om met de software om te leren gaan, en als er enige vragen zijn is de support klasse. Het bespaart zoals TaXapi aangeeft echt veel tijd. Ook is het handig dat het een all-in systeem is, van een koppeling op de eigen website voor het invoeren van taxaties tot de afhandeling van de betalingen. Alles wordt geregeld. Taxatie Royale is heel tevreden over TaXapi!

Hans Goosen | MA/COM stad- en regiomakelaars

Waar kunnen we je bij helpen?

Heb je een vraag of opmerking, of heb je advies nodig? Neem vrijblijvend contact
met ons op. Wij staan voor je klaar.

365 dagen online
Chat met ons

Stuur een
WhatsApp-bericht

Liever persoonlijk contact?

Veelgestelde vragen
over onze taxatietool

Registreren
btnimage