Het team achter Taxapi

Wij zijn vier enthousiastelingen waarvan er twee werkzaam zijn in de taxatiebranche en twee een financiële achtergrond hebben. Samen kwamen we op het idee om taXapi te starten.

We hebben een applicatie ontwikkeld die rechtstreeks is aangesloten op de portal van een validatie-instituut. Zodoende kan deze applicatie nieuwe aanvragen tot taxaties uit diverse softwarepakketten verwerken en facturering en betaling beter ondersteunen. In een later stadium wordt ook het inplannen van afspraken vereenvoudigd.

Kortom: we bouwen een applicatie voor en door taxateurs. De meeste taken worden ondersteund in slechts één pakket, waarbij tijd en snelheid wordt bespaard.

Jessy Schouten

Jessy is taxateur en heeft haar eigen taxatiebureau. Zij heeft een grote passie voor vastgoed en is punctueel met scherp oog voor detail. Deze fijne eigenschappen zijn goed van pas gekomen bij de ontwikkeling van taXapi.

Mail mij >

Arnoud Struijk

Arnoud is zelfstandig taxateur en heeft zijn werk de afgelopen jaren sterk zien veranderen. Wat betreft digitalisering en efficiëntie kan dit een stuk beter. Daar wil hij met taXapi verandering in brengen.

Mail mij >

Patrick Fleur

Patrick is een bevlogen belegger met een sterke voorliefde voor IT oplossingen. Hij zet zijn kennis nu in om een software te ontwikkelen die werkzaamheden van taxateurs vereenvoudigt.

Mail mij >

Niels Loup

Niels is IT-architect en herzag het taxatieproces voor taXapi. Dat vormde hij om tot een geautomatiseerde oplossing waarmee de taxateur efficiënter te werk gaat.

Mail mij >

wil je graag
meer informatie
of heb je vragen?

De voordelen van Taxapi

Efficiëntie
TaXapi maakt het werk van de taxateur aanzienlijk efficiënter. Direct na het verlaten van de getaxeerde woning worden de geautomatiseerde processen in gang gezet en is de taxatie afgerond.

Tijdsbesparing
TaXapi zorgt voor een tijdsbesparing van 50 procent over het hele taxatieproces. Dus vanaf het moment van de aanvraag tot betaling en het gevalideerde taxatierapport.

Kwaliteit
TaXapi voegt de meeste data automatisch toe aan het taxatierapport. Hierdoor kan de taxateur meer aandacht besteden aan het beoordelen van het object, de omgevingsfactoren en SWOT-analyse.

Debiteurenrisico
TaXapi laat de aanvrager voor ontvangst van het taxatierapport betalen via iDeal. Zodra de betaling is voldaan, krijgt de aanvrager automatisch het rapport per e-mail toegestuurd. Hierdoor wordt geen debiteurenrisico gelopen.

Klanttevredenheid
TaXapi levert een belangrijke bijdrage aan verhoging van de klanttevredenheid. De aanvrager krijgt een Track & Trace code waarmee de status van de taxatie te volgen is. De doorlooptijd tussen aanvraag en ontvangst van het taxatierapport wordt aanzienlijk verkort.

Regelgeving
TaXapi verwerkt in nauwe samenwerking met EVS, NRVT en het huidige validatie-instituut alle aankomende wijzingen in de Europese en Nederlandse wetgeving in het taxatieproces.